Кметът на Пазарджик се обяви за жертва на предизборен сценарий

Кметът на Пазарджик Тодор Попов даде обещания брифинг във връзка с журналистическото разследване на bTv за имението му в село Паталеница, след което НАП и Окръжната прокуратура се самосезираха и започнаха проверка на имотното му състояние, декларираните приходи, платените данъци и т.н.

Преди всичко Тодор Попов обвини авторите от bTv, че са направили “изключително неточен, неверен и в някои отношения провокативен репортаж по отношение на няколко факта, които се интерпретират изключително неточно и неправилно”.

След което кметът на Пазарджик повтори казаното пред репортера на телевизията, че не е собственик на цялата територия на имението и на всички постройки там (въпреки общата партида за ток на негово име), както и отново изрази несъгласие с оценката на лицензирания оценител, който заяви, че за придобиването на такъв терен и построяването на това, което се вижда са нужни минимум 1,5 млн. лева.

“Това би било съотносимо за имоти в Париж или в София, но не и за село Паталеница и околностите”, изтъкна Тодор Попов.

Третата теза, която той повтори такава, каквато изложи и пред bTv касае джипа BMW, който ползва Попов.

“Автомобилът, за който стана дума, е предоставен на общината за ползване, а не на мен в лично качество, с договор за ползване. Това се наложи с оглед на моите ангажименти като председател на УС на НСОРБ, тъй като наистина пътувам много”, каза кметът на Пазарджик. И освен това окачестви като невярна и неточна “интерпретацията за доходите на семейството ми, защото не бяха споменати суми, които сме получили от кредити”. По думите на Тодор Попов, всичко това е могло да се случи (т.е. огласи медийно), без да се нарушава по такъв груб начин личното му пространство. Кметът допълни, че иска чрез медиите да помоли институциите, които осъществяват съответните проверки – Прокуратурата и НАП – да приключат възможно най-бързо, за да не се използва тази тема като аргумент преди местните избори, което “би било крайно неприятно”.

“С искрено съжаление искам да споделя, че това поведение от страна на определена медия продължава, то не спира и този път обект на такъв тип интервенция продължават да бъдат съпругата и децата ми. Считам това за крайно неприемливо и недопустимо”, изтъкна Тодор Попов. – “Всички сме наясно, в това число и аз, че всичко това и създалата се медийна ситуация е част от започналата вече предизборна бормба преди местните избори и според мен абсолютно несклучайно е, че това се случва месец след като обявих, че ще се кадидатирам отново за трети мандат”, допълни кметът. Според него, през последните 8 години в община Пазарджик той и екипът му са реализирали един различен и успешен модел на управление – надпартиен и модел, който се основава на професионализма и прагматичността; винаги са търсели подкрепата на жителите на общината, а не на политическите партии; направили са така, че през последните 8 години Пазарджик се е превърнал в един модерен, чист, подреден и даван за пример град.

С две думи, аз и екипът ми през тези 8 години бяхме успешни, а успехът не се прощава никога, поне в България, патетично заяви Тодор Попов.

“Колкото и да не ми се иска да вярвам, но прочитът на събитията от началото на тази година ме почва да ме кара да мисля и да допускам, че това, което се случва е наистина неприятен и зловещ сценарий, чието начало, беше поставено на 12 януари (когато пред дома й бе разстреляна началничката на кабинета на кмета и пи-ар на общината Татяна Стоянова). Логиката на събитията следва точно това. Впоследствие всички внушения, които се направиха след този инцидент бяха в контекста на това да се внушава за неща, свързани с неприемливи и незаконни действия от покойната Татяна Стоянова, за съжаление, позволявайки си хора да правят, заемащи определени властови позиции. Няма до този момент нищо ясно и това ме кара да мисля, че тази поредица от събития, включително и продължаващите сега, ме кара да мисля, че става ясно какъв е сценарият. Аз лично се страхувам докъде биха стигнали сценаристите”, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов.

В заключение Тодор Попов съобщи, че през последните дни са му се обадили страшно много хора, за да изразят подкрепата си, което го мотивира – него и екипът му – да продължат да полагат усилия да развиват Пазарджик.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.