Кметът на Кюстендил: В понеделник ще блокираме централата на ДПС

“В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той и кметът на Дупница Методи Чинев участват от самото начало в протестите на граждани от двата града срещу определянето на Александър Методиев (Бат`Сали) от ДПС за депутат от 10 МИР, въпреки, че е получил само 864 гласа от 61 528 гласували.

Днес в студиото на Нова ТВ Петър Паунов каза, че той и представители на двата града в понеделник ще отидат в парламента и ще внесат 100 000 подписа срещу избирането на Александър Методиев за депутат, както и искане за мажоритарна избирателна система. По думите на Паунов, протестиращите срещу избора на Бат`Сали няма да се откажат, докато няма мажоритарна система и докато този мандат не бъде оттеглен.

Нашето решение е в 10-ти МИР кандидат за народен представител от ДПС да не полага клетва, заяви Паунов и допълни, че това е възможно според Изборния кодекс.

Преди ден лидерът на ДПС Лютви Местан се отзова на поканата на Паунов и Чинев и се срещна с тях в Кюстендил. След разговорите стана ясно, че ДПС няма да оттегли обявения за депутат в 43-то Народно събрание Александър Методиев.
По думите на Лютви Местан, не трябва да се очакват от него противоконституционни действия. Иначе лидерът на ДПС се съгласи, че има несъвършенства в действащата система за преразпределение на гласовете, които водят до казуси като този с избора на Александър Методиев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.