Кметът на Харманли иска извънредно положение заради бежанците

Да бъде обявено извънредно положение заради бежанците в Хасковска област, поиска кмета на Харманли Михаил Лисков, съобщи „Кросс”. Лисков настоява градоначалниците, в чийто населени места пребивават бежанци, да имат правото да обявяват извънредно положение. Кметът обясни, че в момента администрацията му няма как да прави законно разходи, свързани с бежанския лагер в града.

Според него, ако има възможност кмет или областен управител да обявят извънредно положение, тогава в сила ще влезе законът, действащ при управление на кризи, по който ще може да се реагира адекватно.

В Харманли днес се провежда дискусия за бежанския проблем, в която участва и експрезидентът Георги Първанов. Според него в българските институции няма единна позиция за бежанския проблем.

„Има едно бягство от ангажимент по този проблем", допълни Първанов. Той попита защо парламентът бяга от дебати по въпроса и защо президентът Росен Плевнелиев не свиква Консултативния съвет по национална сигурност.

По-рано днес лидерът на „Атака” Волен Сидеров също призова президентът да свика КСНС и го „успокои”, че няма да го пита за имотите му, а само за бежанците.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.