Клоновете на 9 банки в цялата страна вече изплащат влоговете в КТБ

Днес в клоновете на 9 банки в цялата страна започна изплащането на гарантираните депозити от Корпоративна търговска банка. Някои от деветте банки изплащат сумите в определени клонове, а други предоставят възможност на клиентите да получат парите си във всеки избран офис.

Разпределението на вложителите става по последната цифра от ЕГН за физическите лица и единен идентификационен номер или БУЛСТАТ за фирмите.

Ако ЕГН-то, или фирменият номер завършват на нула, обслужващата банка е ДСК. При последна цифра едно, вложителите трябва да се обърнат към Обединена българска банка, две – Юробанк, известна като Пощенска банка, три – Райфайзен банк, четири – Алианц България. Уникредит Булбанк ще обслужва клиенти с последна цифра пет и шест. При седем в края на номера клиентите трябва да се обърнат към Централна кооперативна банка, а при осем, към Сибанк. Първа инвестиционна банка ще обслужва вложителите с последна цифра девет и чуждестранните лица.

От фонда за гарантиране на влоговете и от финансовото министерство призоваха всички вложители да не се редят на опашки още от първия ден, тъй като могат да получат парите си в рамките на следващите пет години и препоръчаха да не се теглят големи суми пари в брой. Вложителите в КТБ са около 255 хиляди.

Първата банкова операция за гарантираните суми до сто хиляди лева ще бъде безплатна. За по-големите суми ще струва 12 лева, обясни по БНР “Хоризонт” председателят на фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков.

Малко преди 11 часа от кореспонденциите в БНР, Дарик, Фокус и др. медии стана ясно, че почти никъде в страната няма струпване на голям брой чакащи вложители в КТБ, въпреки че на редица места в страната чакащите са направили свои списъци за реда.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.