Протести и полицейско присъствие пред централата на КТБ в София

Вложители в Корпоративна търговска банка направиха опит да проникнат в централата на банката с искане да се срещнат с квесторите. Въпреки че хората имат право да правят справки и да имат достъп до вещите си в трезора на банката, влизането в централата беше ограничено в началото на протеста, съобщи БНР.

Вътре в банката са останали няколко вложители, които полицията е отказала да пусне, сред тях е и певицата Луна. Вратата на банковия клон е завардена от трима полицаи. Улица “Иван Денкоглу” е затворена от полицейски автомобили. На мястото на протеста има и една линейка, информира БГНЕС.

Вътре са наши симпатизанти или по-точно наши съмишленици, които са вложители. Те са вътре, но не могат да излязат. Имаме един христоматиен идиотски пример на българска демокрация, можеш да си вложиш парите, но нямаш достъп до тях, коментира по БНР Божидар Томалевски, председател на “Другата България”.

Клиентите на КТБ категорично отхвърлиха възможността да получат облигации вместо парите си и се заканиха да продължат да протестират.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.