Кличко няма да се кандидатира за президент на Украйна, предлага Порошенко

Лидерът на партия „Удар” Виталий Кличко предлага да се издигне Пьотър Порошенко като общ кандидат на демократичните сили за поста президент на Украйна. Това съобщи самият Кличко по време на провеждащия се в Киев конгрес на УДАР, съобщи УНИАН.
Междувременно стана ясно, че документи в ЦИК е подал бившият министър на социалната политика Наталия Каролевская и дори вече е внесла необходимия залог за участие от 2,5 млн. грн.
УНИАН допълва, чедо днес пълен комплект документи са днесли общо десетима кандидати за президентския пост. Всички те са внесли и изискуемата такса.
Самата ЦИК вече е регистрирала 5 кандидати за насрочените на 25 май президентски избори. Това са Ренат Кузмин, Юрий Бойко, Михаил Добкин, Сергей Тигипко и Вадим Рабинович.
Днес украински електронни медии съобщиха, че председателят на Бундестага на ФРГ Норберт Ламерт остро е разкритикувал намерението на Юлия Тимошенко да се кандидатира за президент и дори е сравнил Тимошенко с Виктор Янукович.
Изказванията на г-га Тимошенко не подлежат на коментар, казва Ламерт в интервю за електронното издание Spiegel Online, визирайки тиражирания запис на телефонен разговор, приписван на Тимошенко, в който тя казва, че би разстреляла Путин с картечница. По думите на Ламерт, казаното от Тимошенко потвърждава подозренията, че тя толкова малко подходяща за политическото ръководство на Украйна, колкото и сваления от поста му Виктор Янукович.
Норберт Ламерт оценява като проблемно решението на Тимошенко да се кандидатира за президент, „отчитайки необходимостта от помирение вътре в страната”, както и важността на президентския пост за външната политика и особено за развитието на отношенията с Русия.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.