Кирил Йорданов ще се кандидатира отново за кмет на Варна

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов обяви днес, че възнамерява да се кандидатира отново за поста. Той щял да бъде издигнат от политическа коалиция, която в момента била в процес на регистрация.

Заявявайки намерението си да се кандидатира за пети мандат като кмет на Варна Йорданов обясни, че “има какво още да направи за Варна и че линията, която в миналото бил поел се е оказал вярна за развитието на града”.

Кирил Йорданов беше кмет на Варна от 1999 до март 2013г. когато ГЕРБ, партията, която издигна кандидатурата му за четвърти пореден мандат, оттегли политическата си подкрепа за него.

Решението на ГЕРБ беше продиктувано от най-масовите протести във Варна след 1989г. Заради тях оставка подаде и тогавашния министър – председател Бойко Борисов.

С искане за оставката на Кирил Йорданов и целия Общински съвет във Варна на 20 февруари 2013г. пред парадния вход на варненското кметство се самозапали Пламен Горанов. След смъртта му гражданите на Варна започнаха да трупат пред сградата на общината грамада от камъни, като символ на искането си за оставката на Йорданов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.