Кирил Добрев: Тефтерчето на Златанов е истинско

Депутатът от БСП-Лява България Кирил Добрев декларира в студиото на bTv, че тефтерчето (всъщност става дума за два работни бележника и една тетрадка) на Филип Златанов е истинско. Кирил Добрев направи това уточнение в отговор на казаното от премиера Бойко Борисов, че тефтерчето е фалшиво и това е вероятната причина за неговата кражба от колата на съдебния експерт, правил графологична експертиза.

Кирил Добрев бе председател на комисията в 42-то Народно събрание, разследвала дейността на бившия шеф на КПУКИ Филип Златанов и записките в неговите бележници, където се споменаваха действащи политици, президентът Плевнелиев и присъстваха инициали, съвпадащи с имената на тогавашни депутати и политици.

“Тефтерчето на Филип Златанов е истинско, защото 100% от записаното съвпада с решенията на комисията му. Един си е оправил братовчеда за шеф на болница, И.Ф е разкъртила кметовете по Монтана, Емил Димитров е побъркан в тефтера, защото е бил неудобен и неконтрулируем. Затова И.Ф. е Искра Фидосова, защото кметовете в Монтана го потвърдиха.” Това заяви депутатът от БСП Кирил Добрев. Той донесе в студиото на bTV ксерокопия на страници от изчезналия тефтер на Златанов и обясни, че това е материалът, който е даден в прокуратурата и който е гледан навремето във временната анкетна парламентарна комисия.

Бившата председателка на правната комисия в 41-то Народно събрание Искра Фидосова е единствената, която се “разпозна” в инициалите ИФ в тефтерите на Златанов и подаде оставка от всички свои постове в ГЕРБ, а освен това напусна и парламента.

Настоящият председател на ПГ на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира днес пред bTv, че не се разпознава в инициалите Ц.Ц.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.