Кирил Добрев: Станишев вкара търговците в храма

Членът на ръководството на БСП и депутат Кирил Добрев обвини публично, в ефира на bTv, Сергей Станишев за загубата на 100 000 гласа на последните избори.

„Има неща, за които твърдо обвинявам Сергей Станишев. Първо, че вкара търговците в храма, второ, че вкара БСП във вътрешно партийни битки и имаше моменти, в които БСП обслужваше икономически интереси. Трето, обвинявам го директно за загубата от над 100 000 гласа”, заяви Кирил Добрев. Той изтъкна, че след изборите Георги Първанов има политически субект в лицето на АБВ, а БСП е с минус 150 000 гласа. Добрев подчерта, че не се е притеснявал да критикува Сергей Станишев и тогава, когато всички около лидера на БСП са мълчали и към днешна дата отношението му към настоящия евродепутат и президент на ПЕС не се е променило.

Кирил Добрев открито заяви и лидерски амбиции.

Ще променя БСП – имам амбицията и хората, така че тя да остане партия за следващото поколение, изтъкна синът на емблематичния за БСП Николай Добрев, на времето близък приятел и съратник на Георги Първанов.

По думите на Кирил Добрев, не е за учудване, че за БСП гласуват само 6% от младите, които със сигурност са деца на членове на партията, защото няма кой друг да бъде. Добрев коментира,че за изборна победа са необходими първо, идеи и кауза и второ – трябва да има лице, което да предложи и увлече в тази кауза, а накрая трябва да има организационен потенциал.

„На тези избори всичко рухна и ние нямаме никакви идеи и кауза. Рухна митът за организационния потенциал на партията. Става въпрос за едно потънало и загубено поколение под ръководството на тези хора – второто поколение след онова от 89-90 година”, каза още Кирил Добрев.

Свързани публикации

1 Comment

  1. “Децата нямат спирачки!”, а на “изтъкнатия син” не само арогантността му пречи.
    Толкова си може и явно му е трудно да порасне.
    Вероятно няма по “изтъкнат син”, който толкова неуморно да срами “емблематичния” си баща?

Leave a Reply

Your email address will not be published.