Кирил Добрев и Вл. Николов щяха да се сбият в зала, отложиха за коридора

Кибритлии депутати от БСП и ГЕРБ щяха да се сбият направо в пленарната зала на парламента по време на продължаващите четвърти час дебати по вота на недоверие към правителството на Пламен Орешарски.
Двамата юнаци, които си обещаха скорошна среща в коридорите на Народното събрание са Владислав Николов от ГЕРБ и Кирил Добрев от Коалиция за България. Причината – подвикването в стил “диалог на пазара” на Николов към министъра на енергетиката Драгомир Стойнев, който в този момент бе единственият представител на правителството в залата.

Николов се обърна към Стойнев и му поиска обяснение защо клати глава в знак на несъгласие с опозицията.

След това обаче излезе Добрев и побесня: Това е министър, ще си клати главата, както си иска, бе! Социалистът засипа с обиди Николов.

„Аз казал ли съм ти, че си метър и четерийсе бе, казал ли съм ти че си плешив и че си грозен?“, попита Кирил Добрев, което принуди съпартийката му Мая Манолова, която водеше заседанието, да му изключи микрофона.

„Дебатът е за енергетиката, ограничавайте се с тези проблеми, ако имате други – аз съм от тази страна на коридор“, каза още достатъчно силно Кирил Добрев, а Николов се втурна към него. Цецка Цачева едва спря напористия си колега. Който трябваше още веднъж да чуе от Добрев, че го чака в левия коридор и там можело да се изяснят и с други „аргументи“.

Културната дискусия между двамата народни представители протече пред полупразна заседателна зала, в която продължават дебатите по вота на недоверие.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.