Ким Чен-ун страда от подагра, ял много сирене “Ементал”

Държавната телевизия на КНДР показа безпрецедентни кадри с накуцващия лидер на страната Ким Чен-ун, след като анализатори обърнаха внимание на това, че отсъстваше на заседанието на Върховното народно събрание (парламента) на КНДР вчера, съобщава японската агенция Radio Press, която следи предаванията на медиите в комунистическата държава, предаде ИТАР-ТАСС.

Кадрите, излъчени на 25 септември, са съпроводени от коментар на говорител, който заявява че “маршалът, въпреки неразположеността си, продължава като огнен пламък да следва ръководния път”. По информацията на агенцията този запис е направен през юли.

Вчера държавната медия на страната съобщи, че Ким Чен-ун е отсъствал от състоялата се вчера сесия на парламента. На заседанието бе прието решение за въвеждане на задължително 12-годишно образование.

На 18 септември стана известно, че здравословното състояние на лидера се е влошило вследствие на редовното консумиране на сирене „Ементал” в големи количества. Това сирене, към което лидерът на КНДР се е пристрастил по време на образованието си в Швейцария, специално се внася за Ким Чен-ун.

По-късно източник заяви пред Йонхап, че Ким Чен-ун страда от подагра заради нездравословния начин на живот, който води и родствена обремененост.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.