Километрични задръствания по “Цариградско шосе” в София

Голямо задръстване се образувало на “Цариградско шосе” заради новата тапа около алея “Яворов”. Задръстването започва от Орлов мост, предадоха “Дарик” и “Нова ТВ”. Малко след 9 часа на “Орлов мост” полицай отклоняваше автомобилите, тръгнали в посока “Младост” наляво по ул. “Иван Асен”, защото булевардът се бе задръстил чак до моста.

Кошмарните задръствания по “Цариградско шосе” са причинени от три съвпаднали във времето ремонта по тази основна входно-изходна артерия, първият от които е при началото на булеварда от връзката с АМ “Тракия” до разклона за Горубляне и гара “Искър”. От днес започна ремонтът на третия участък от столичния булевард “Цариградско шосе” – от разклона за телевизионната кула, до отбивката за квартал “Изток”.

До края на месеца превозните средства ще се движат само по южното пътно платно. За около 15 дни се затваря и тунелът, който минава под “Цариградско шосе” и отвежда движението до Семинарията.

Заради ремонтните дейности ще има промени в маршрута на автобусна линия 305 в посока “Централна гара”- от хотел Плиска” при ул. „Алфред Нобел” надясно по пътната връзка на ул. „Алескандър Жендов”. Тролейбусите от линии 4, 5, 8 и 11 се пренасочват в южното пътно платно.

Автобусните линии, които не променят маршрута си, също се пренасочват съгласно въведената временна организация на движение.

Междувременно продължават ремонтите по булеварда в района на разклона за квартал “Младост”, както и в самия край на входно- изходната артерия на София.

В основни линии всички ремонти по “Цариградско шосе” трябва да завършат до 1 септември. А дотогава ползвайте метрото, защото е заобиколните маршрути са пределно натоварени и пътуването с автомобил се превръща в изпитание за нервите, както и в придвижване със скоростта на конен трамвай, например…

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.