Киев с нота до Москва за прилагането на Женевските споразумения

„Изпратихме нота на МВнР на Русия за прилагането на Женевските споразумения. На ход е Русия”. Това съобщава в „Туитър” и.д. министър на външните работи на Украйна Андрей Дещица, цитиран от УНИАН.
Украинската страна иска от Москва публично да се разграничи от въоръжените сепаратисти и провокатори, както и да ги призове да предадат оръжията си и да освободят превзетите административни сгради, да осъди вземането от сепаратистите на заложници, в частност – журналисти, а също така и ксенофобията и антисемитизма, разпространявани от сепаратисти.

В нотата се посочва, че в последните дни МВнР на Русия, както и медиите, които са под контрола на Кремъл, са започнали поредната вълна от дезинформации, за да въведат в заблуждения световната общественост за истинските причини за взривоопасната ситуация в източните региони на Украйна.

Външното министерство на Украйна заявява, че няма никакви доказателства за съпричастност на „Десен сектор” към кървавата стрелба в Славянск и „затова голословните и неоснователни обвинения на руската страна имат за цел да скрият своята подривна дейност”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.