Киев реагира остро на изявлението на Лавров за възможна употреба на сила

Украйна и НАТО реагираха на казаното вчера от руския външен министър Сергей Лавров в интервю на английски за телевизия “Russia Today”, че Москва е готова да употреби военна сила спрямо Украйна, ако това се наложи и дадения пример със ситуацията с Грузия преди години.

Русия е готова да извърши агресия срещу Украйна, се казва в съобщение на украинското министерство на външните работи. – „На фона на стъпките, които Киев осъществи, за да изпълни женевските договорености, в пълен дисонанс прозвучаха заплахите на руския външен министър Сергей Лавров в интервюто за телевизия “Russia Today”, че Русия ще употреби въоръжени сили в отговор на законово осъществяващите се в Украйна действия за борба с терористите и сепаратистите”, гласи съобщението на украинското министерство.

НАТО е обезпокоен от заплахите на Русия, че ще използва военна сила срещу Украйна, заяви заместник-генералният секретар на организацията Александър Вършбоу, цитиран от Франс прес. По думите на Вършбоу, прибягването до завоалирани заплахи и започването на нови военни учения близо до украинската граница засилва напрежението в една и без това нестабилна ситуация и нарушава духа на споразумението от Женева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.