КФН ще отнеме лиценза на “Глобал маркетс”

Комисията за финансов надзор (КФН) открива производство по отнемане на издадения лиценз на инвестиционния посредник “Глобал Маркетс” ООД. Това е фирмата, заради която започна паниката сред вложители в Първа инвестиционна банка (ПИБ). Петима от арестуваните за атаката срещу банковата система, включително двамата с повдигнати обвинения, са свързани с тази компания.

В информация за извършените арести ДАНС съобщи, че лицензиран инвестиционен посредник е изградил мрежа от свързани фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26-27 юни 2014 г. на физически и юридически лица са изпратени стотици съобщения, озаглавени „Информационен бюлетин относно рисковете за депозити в български банки”, целящи създаване на паника сред вложителите.

Това далеч не е първият сблъсък на фирма „Глобал маркетс” със закона, припомни вчера Нова ТВ. Още през 2009 г. срещу тях започват да валят оплаквания за агресивна реклама по телефона, срещу фирмата има няколко влезли в сила наказания от Комисията за финансов надзор, както и от Административния съд.

През май дейността на „Глобал маркетс” е прекратена официално. Не е ясно защо фирмата все още има лиценз.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.