Преобърна се камион с 15 граничари, има загинал

Камион с висока проходимост ЗИЛ-131 с 15 гранични полицаи, участващи в специализираната полицейска операция на българо-турската граница, се е преобърнал в дере около 30 минути след полунощ. Тежкият пътен инцидент е станал в близост до с. Горно Ябълково, в района на граничния полицейски участък Средец. Веднага на място са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция и “Гражданска защита”.

По неофициална информация е починал шофьорът на камиона, съобщи по bTv Милен Пенев, заместник-директор на главна дирекция „Гранична полиция”. Шофьорът е затиснат под вода от каросерията на самия автомобил, каза Пенев.

По-късно министърът на вътрешните работи Веселин Вучков уточни, че загиналият е 34-годишният Асен Василев Асенов. Той е от Русе и е служител на РДГ Свищов, семеен, с две деца.

12 от пострадалите гранични полицаи са били приети в болницата в Бургас. Шестима от тях са хоспитализирани с наранявания, основно счупвания. Те са настанени в отделенията по ортопедия, неврохирургия и хирургия – няма опасност за живота им. Останалите шестима са освободени за домашно лечение, съобщиха от МВР.

Причините за пътно-транспортното произшествие се изясняват. В района на инцидента са министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Гранична полиция” Захарин Пенов.

Камионът е превозвал гранични полицаи, които са се връщали от редовната си смяна на българо-турската граница.

Ръководството на МВР даде брифинг, на който главният секретар Светлозар Лазаров заяви, че тепърва ще се установяват причините за инцидента. По думите му, след първоначалния оглед става ясно, че камионът се е преобърнал с гумите нагоре. Машината е преминала преглед и е била технически изправна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.