Катастрофира 25-годишен Airbus на Germanwings, няма оцелели

Пътнически самолет А320 на германската нискотарифна авиокомпания German Wings със 150 пътници на борда претърпя катастрофа в Южната част на Франция. Компанията е поделение на Луфтханза. Произведената през 1990 г. машина е изпълнявала полет между градовете Барселона и Дюселдорф. Френският президент Франсоа Оланд заяви, че предвид обстоятелствата около катастрофата на пътническия самолет, едва ли има оцелели пътници,

По време на полета екипажът на самолета не е сигнализирал за технически или друг проблем, а компанията-собственик German wings и производителят Airbus са разбрали за катастрофата от медиите. Самолетът е летяр на височина 10 000 м след което по неизяснени причини се е снижил много рязко и 8-10 минути по-късно се е разбил във френските Алпи.

На този етап не се изключва нито една възможна причина за катастрофата – от техническа повреда до атентат или грешка на пилотите.
Руският президент Владимир Путин изрази съболезнования към канцлера на Германия Ангела Меркел във връзка с авиокатастрофата в Южна Франция, а министерството на извънредните ситуации на Русия предложи на Франция помощ в издирвателната операция на мястото на катастрофата.
Германският канцлер Ангела Меркел отмени всички планирани за 24 март мероприятия във връзка с катастрофата на самолета на компанията Germanwings във Франция.
Меркел е провела телефонни разговори с президента на Франция Франсоа Оланд, с премиера на Испания Мариано Рахой и се намира в тесен контакт с германския министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер и министъра на транспорта Александър Добриндт.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.