Касим Дал: По-добре нови избори, отколкото тройна коалиция

Касим Дал от НПСД (една от партиите в Реформаторския блок) се обяви категорично против създаването на тройна коалиция ГЕРБ-РБ-Патриотичен фронт и отрече Реформаторският блок да е взимал решение да участва в коалиция, само ако в нея се включи официално и Патриотичния фронт.

„Не трябва да се страхуваме от нови избори, напротив. Не може тази агония да продължава. Час по-скоро ГЕРБ трябва да вземат инициативата. Мисля, че няма друг изход няма, освен да се направи правителство на малцинството – или само ГЕРБ, или ГЕРБ и Реформаторите, или се отива на избори, друго решение няма”, коментира Касим Дал по “Дарик”. След което изтъкна, че няма общо решение на целия Реформаторски блок дали Патриотичен фронт да участва. Това било обсъждано само в парламентарната група, а не с отделните партии в РБ – например НПСД били категорично против. По думите на Дал „не може да бъде тройна коалиция, а политици от ПФ въобще не виждаме като наши партньори, и Европа не ги вижда”.

Касим Дал изтъкна, че трябва да се сложи край на боричканията в Реформаторския блок, като призна, че представители на различни формации от коалицията правят опити да водят паралелни разговори с ГЕРБ.

„Ако няма да се вземат единни решения в блока, по-добре е да се разделим”, обобщи Касим Дал. Той окачестви като грешка отлагането на проблемите в РБ, които трябвало да бъдат решени още след евроизборите.

“,Има апетити към власт, първо от нас си трябва да променяме. Коалиция с Патриотите няма да има според мен”, изтъкна Касим Дал.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.