Касим Дал: Няма скандал в РБ, просто не постигнахме консенсус

В Реформаторския блок (РБ) няма разделение, няма отбори. Има един отбор, който се представлява от всички лидери. Това заяви в предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ Касим Дал, един от коалиционните партньори в РБ, попитан защо вчера не коалицията отложи избора на свой лидер за ноември.
Дал обясни, че на конгреса в неделя не е избран лидер, защото не е имало консенсус, затова и Радан Кънев е оттеглил кандидатурата си.
“Няма никакъв скандал. Всички партии се разбрахме, че сега, по време на кампания, не трябва да избираме председател. Открихме нашата кампания и продължаваме напред”, каза Дал.

Ситуацията около отложения избор бе коментирана и от Найден Зеленогорски, организационен секретар на РБ и зам.-председател на „България на гражданите“. По думите му, конгрес на коалицията РБ трябва да има, но преди това трябва да има промяна в Учредителното споразумение, която да покаже каква ще е ролята на председателя.

Запитан дали е знаел, че е подслушван и следен във връзка със сигнал за заплаха за живота на депутата от ДПС Делян Пеевски, Дал отговори: „Това е факт – и външно следене, и подслушване. За съжаление това е бил сигналът – че представлявам, заплаха за Пеевски“. Той каза, че следенето му започнало веднага след изборите и продължило близо година.
В Новия парламент трябва да се направи специална комисия за всичко, което е използвано срещу политически опоненти, препоръча Касим Дал.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.