Каролев прогнозира, че “Атака” няма да напусне парламента

епутатите от “Атака” няма да напуснат парламента, но ще отцепят няколко народни представители, които заедно с напусналите от ГЕРБ да създадат изкуствено нова парламентарна група. Това е сценарият на националистите според икономическия експерт Владимир Каролев, който гостува в “Гореща точка” по TV7. Каролев влезе в спор с депутата от “Атака” Николай Александров за това изпълними ли са поставените вчера от Волен Сидеров искания към управляващите: 500 лева минимална, премахване на плоския данък, индексиране на минималната работна заплата със средната за Европа и др.

Според Владимир Каролев, за да стане минималната пенсия 500 лв., са необходими около 5,5 млрд. лв., които държавата няма откъде да вземе. Николай Александров обаче е категоричен, че пари за увеличение на пенсиите има.

Каролев не се съгласи и с искането плоският данък да отпадне. Александров изтъкна като аргумент, че в повечето европейски държави, като Германия например, нямат плосък данък, а едва ли ние сме по-големи икономисти от тях. Каролев веднага контрира, че германската икономика не може да се сравнява с българската и заяви, че връщането на прогресивното облагане ще намали приходите в хазната и ще увеличи сивия сектор.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.