Карл Севелда ще ръководи Райфайзен Банк Интернешънъл

Надзорният съвет на Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) прие днес оставката на Херберт Степич от поста главен изпълнителен директор, като решението влиза в сила веднага, съобщиха от пресофиса на банката. Това решение бе взето след като Херберт Степич подаде оставката си по лични причини на 24 май 2013 г. В същото време, Карл Севелда (63 г.), който досега бе член на управителния съвет с ресор Корпоративно банкиране, бе определен за главен изпълнителен директор и ще поеме новите си функции веднага. Новият договор на Севелда изтича в средата на 2017 г. Йохан Щробл бе определен за заместник главен изпълнителен директор, като неговия договор, както и договора на главния финансов директор Мартин Грюл също бяха продължени до средата на 2017 г.

Карл Севелда има над 35-годишен опит в банковата индустрия, включително  повече от 20 години в Кредитанщалт. От 1998 до 2010 г., той е член на Надзорния съвет на Райфайзен Централбанк Австрия АГ и  заместник-председател на Надзорния съвет на  Райфайзен Банк Интернешънъл от 2010 г.

Заедно с новия си пост на Главен изпълнителен директор, Севелда ще остане  отговорен за Корпоративното банкиране докато Надзорният съвет не вземе решение за ново функционално разпределение.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.