Каракачанов: Цели региони са малтретирани от циганска престъпност

“От години наред цели региони на България са малтретирани от циганска престъпност. Буквално – побои, грабежи, изнасилвания, висока музика. Протести само преди две седмици имаше и в Пазарджик по същите поводи.” Това коментира зам.-председателят на Народното събрание и съпредседател на Патриотичен фронт Красимир Каракачанов в интервю за “Фокус”. Според Каракачанов държавата и общинската власт си затварят очите, тъй като циганите са най-лесно манипулируемите избиратели. Лидерът на ВМРО е категоричен, че ако държавата не се заеме сериозно с решението на този проблем, той ще ескалира някъде другаде, защото ситуацията в страната е станала нетърпима.

В коментар на ситуацията в село Гърмен, където се наложи изпращането на полицейски части след конфликт и стълкновения между малкото българи и многото роми, живеещи в селото, Каракачанов посочва, че в много части на България на обикновеното българско население започва да му писва от циганските безобразия.

Когато безконтролни цигани, които не спазват закона, не спазват елементарна етика, не проявяват елементарно уважение към своите съселяни или съграждани, правят безобразия – хората настръхват и ситуацията излиза извън контрол, изтъква зам.-председателят на Народното събрание. По думите на Каракачанов, държавата продължава да си затваря очите в името на някаква мнима етническа толерантност, най-вече поради факта, че това население е много добър донор на гласове за всеки управляващ.

Каракачанов се спира и на предисторията на конфликта в село Гърмен. Според депутата проблемът възниква заради масовите преселения на роми преди избори. “По времето на бившия кмет Ахмед Башев в този район се настаняват цигани от различни краища на България. В момента там има население от Петрич, от Кюстендил, от Пловдив. Има хора, които се издирват за влизане в затвора и се намират в тази махала там, в село Марчево. Преди повече от една година има решение на Общинския съвет да се премахнат незаконните постройки, но нищо не се прави. Когато това население вижда, че може да бъде безнаказано, то смята, че всичко му е позволено. Ето го проблемът и поради тази причина, смятам, че той ще приключи криво-ляво днес или утре”, прогнозира Красимир Каракачанов. Според него самата идея на хората да създадат селска полиция, да се пазят сами от набезите на крадци и на бандити, показва, че държавата я няма и именно това е трагичното. Крайно време е държавата да вземе сериозни мерки, а не да продължава да се ослушва и да излиза с общи приказки и декларации, настоява Красимир Каракачанов. Зам.-председателят на НС изброява и най-спешните мерки, които трябва да бъдат предприети: Законът първо трябва да стане равен за всички без привилегии на някаква основа – това е първото необходимо нещо, което трябва да се направи, казва Каракачанов. И освен това настоява да се види дали в Гърмен има незаконно пребиваващи, както и хора, които се издирват, за да изтърпят постановени присъди и съответни едните да бъдат екстрадирани там, откъдето са дошли, а другите да влязат в затвора за изтърпяване на наказанията си.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.