Каракачанов: Патриотичният фронт продължава да подкрепя правителството

„Ние продължаваме да подкрепяме правителството. Ултиматум не е имало. Поискахме разговор с премиера и го получихме”. Това каза в студиото на Нова тв съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, помолен да коментира отказа на премиера Борисов да оттегли Орхан Исмаилов от поста зам.-министър на отбраната. Каракачанов подчерта, че въпросът е принципен и за Патриотичен фронт е неприемливо представители на партията НПСД, към която е близък Исмаилов, да заемат ръководни постове. Съпредседателят на ПФ цитира думите на Корман Исмаилов, че се “гордее с подкрепата на турското правителство”.
„Ние се притесняваме, че в тази ситуация има партия, която е близка до политиката на неоосманизъм на Ердоган. Ако господин Исмаилов излезе и заяви, че се разграничи от тази политика, разговорът ще бъде съвсем различен”, коментира Каракачанов.

Лидерът на ВМРО изказа одобрение за проведената вчера в Пазарджик, Пловдив, Асеновград, Смолян и Хасково операция срещу привърженици на радикалния ислям, за които може да се предполага, че имат връзки с терористичната организация “Ислямска държава”.

„Не съм съгласен, че акцията „Антитерор” е пиар. За първи път има толкова мащабни действия, съвместни между полиция, прокуратура и ДАНС. Похвално е, че успяха да заработят заедно. През последните 20 години в България дойдоха много ислямисти, изповядващи нетрадиционен и радикален ислям”, коментира Каракачанов. Той настоя да не се подценяват нещата.

“Погледнете картата и вижте, че този голям световен конфликт е на около 1000 км от нас. Светът в момента се намира в нова ситуация. За първи път, подобно на съветската революция през 1917 г., се формира държавно образование на базата на вносна революция и идеология. Това директно говори за смяна на режима. Ленин изнася революция с руското злато и диаманти, а сега се изнася радикален ислям и революция с петрол”, обясни Каракачанов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.