Каракачанов: Никой не подклажда етническо напрежение

“Никой не наклажда етническо напрежение. То се подклажда от бездействието толкова години. Не можем да продължаваме да си зариваме главите като щраус в пясъка”. Така лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира по БНТ последните събития в столичния квартал “Орландовци”, както и в ромския квартал “Кремиковци” в община Гърмен. По думите на Каракачанов, едва ли някой е подкокоросал ромите в „Орландовци” или в Гърмен да отидат се бият. “Просто идва един предел. Хората живеят бедно. Проблемът не е с изборите, с агитките. Проблемът е с натрупването на проблемите с години”, каза Каракачанов. Депутатът попита защо трябва да изпием водата в Черно море, за да разберем, че не се пие и обясни, че МВР действа така.

Защо трябваше да чакаме да се случат събитията в Гърмен, за да се задейства МВР, продължи с въпросите Каракачанов. Той припомни, че още преди години в Гърмен е поискан референдум за бутане на ромските постройки, но никой не му е обърнал внимание.

“Хората искат да видят мерки, искат да видят държавата на мястото й и нещата ще се успокоят. Няма нещо, което държавата да не може да направи, стига да има желание”, заяви Каракачанов. Според него, ако се изградят докрай и качествено възпрепятстващите съоръжения по българо-турската граница, ще решим голяма част от проблемите си с бежанската миграция и тогава ще успеем да освободим полицаите, за да си отдъхнат малко и да бъдат използвани във вътрешността на страната.

Каракачанов изтъкна също така, че в момента има бейби-бум в ромските гета, защото се стимулира от държавата с помощи.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.