Каракачанов: България трябва да е активна на Балканите

България трябва да е активна на Балканите, а не да ходи след събитията. Така лидерът на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира по bTv българската реакция на политическата криза в Македония след изказването на руския външен министър Сергей Лавров, че България и Албания искат да си поделят Македония. Лидерът на ВМРО каза още, че репресиите над македонците продължават и в „уж демократична” Македония, а България трябва да е активна и да им помага.

Относно протестите и контрапротестите в съседната държава Каракачанов напомни, че и управляващата, и опозиционната партия са участвали във влъстта и са еталон за корупция. Проблем според него е и фактът, че и управляващи, и опозиция, особено на последните масови митинги, се опитват да създадат нова национална идентичност на македонците.

Според Каракачанов има исторически факти, че именно Русия винаги се е опитвала да раздели Македония. Изказването на Сергей Лавров е заявка Русия да се върне на Балканите и да възстанови влиянието си, смята депутатът от ПФ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.