Каракачанов: Ако не се разберем по нашите приоритети, няма да има коалиция

“Все още не може да се говори за окончателно споразумение между ГЕРБ и Патриотичния фронт. Ако не се разберем по нашите приоритети, няма да има коалиция”. Това заяви в студиото на bTv съпредседателят на Патриотичен фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Той обясни, че вчера са били обсъдени приоритетите и програмата на ГЕРБ, а програмата на ПФ ще бъде обсъдена на втора среща. По думите на лидера на ВМРО много е бързо да се каже, че сме се разбрали, но всъщност двата преговорни екипа на практика са си стиснали ръцете за конструктивен диалог. Каракачанов припомни, че Патриотичният фронт има много различия с ГЕРБ, които са по основни теми, като здравеопазване, нарастването на пенсионната възраст, енергетиката.

Съпредседателят на ПФ отново заяви, че формацията изразява резерви към всяка партия, която е съставена на етническа или религиозна основа, каквато е партията на Корман Исмаилов – Народна партия Свобода и достойнство, която е част от РБ. Каракачанов обаче отказа ясно да заяви, дали Патриотичният фронт би влязъл в коалиция, ако в нея са реформаторите с НПСД.

„Ако в българските политици има чувство на национална отговорност, ще има правителство. Надявам се българските партии да проявят разум”, подчерта съпредседателят на ПФ, като коментира, че коалиция на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт би била стабилна.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.