Кънев: Целият политически елит се бори Борисов да му хвърли къшей власт

Целият български политически елит се бори „за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт”. Това заяви вече бившият говорител на Реформаторския блок Радан Кънев в студиото на Нова ТВ.

„Виждам точно това в българската политика и бия камбаната много сериозно, защото смятам, че най-малкият проблем е в Реформаторския блок, където също го има. Проблемът е навсякъде – БСП, патриотичното крило, ДПС. Целият политически елит е решил, че резултатът от изборите е ясен и започват договорките”, изтъкна Радан Кънев. Той е категоричен, че политици от Реформаторския блок вече са се срещали с лидера на ГЕРБ. По думите му, „ясно е, че в момента г-н Борисов води непрекъснато разговори с различни крила на различни политически сили”. Резултатът, според Кънев, в Реформаторския блок е невъзможността да се оползотвори огромното предимство, което имат пред всички останали политически сили.

„Проведох личен разговор с Борисов, за да спре това нещо. Казах му, че не приемам да разговаря поотделно с хората от Реформаторския блок”, допълни Радан Кънев.

Оставката ми е ход към единството, а не към разделението. Това заяви вече бившият говорител на Реформаторския блок Радан Кънев в телефонно интервю за БНТ. Политикът допълни, че пуска “алармата” за един по-сериозен процес, който засяга цялото общество – примирението с изборните прогнози, които политическият елит наложи. Според Радан Кънев в състоянието на бюджета е заложено по какъв начин да се развият изборите.

В коментар за състоянието на РБ Радан Кънев определи като грешка липсата на по-стегнат организационен формат. Бившият говорител на формацията не очаква драматични промени, а по-скоро по-ясно реформиране по отношение на избирателите.
Запитан дали е съгласувал решението си за оставка с Иван Костов, Кънев заяви, че се дразни от тези намеци и че не се е съгласувал с никого, а решението му е било лично.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.