Кандидатът на ДПС за кмет на Сърница спечели балотажа с 59.41%

На балотажа за кмет в най-новата община в България – Сърница – кандидатът на ДПС Неби Бозов спечели 1866 гласа, което е 59,41% от общия брой гласоподаватели, а Мустафа Аликанов спечели 1299 гласа или подкрепата на 41% от имащите право на глас. Изборният ден приключи с избирателна активност 75,30%, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Сърница Аки Пехлеван. Толкова беше избирателната активност и преди седмица. По думите на Пехлеван балотажът е преминал много спокойно, защото хората са видели, че с атаки и нападки нищо не се получава. Този път и броят на недействителните гласове е сравнително малък.

На първия тур на частичните мести избори Неби Бозов ДПС получи подкрепата на 1 415 избиратели или 45.50% от гласовете, а Мустафа Аликанов от ГЕРБ – 944 гласа, или 30.35%. Кемал Тинев от Реформаторския блок събра 22.7%.

В местния Общински съвет бяха избрани 11 общински съветници- 5 от ДПС, 4 – ГЕРБ и 2- Реформаторски блок.

В петък в Сърция бяха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев, за да обявявят, че реформаторите дават подкрепата си за кандидата на ГЕРБ и да призоват симпатизантите си да гласуват за Мустафа Аликанов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.