Кандидат за общинар отива на съд за нападение над журналисти

Софийска градска прокуратура внесе в понеделник обвинителен акт срещу Трайчо Василев – кандидат за общински съветник в община Самоков за хулиганство, отличаващо се по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост. Ако сте забравили – това е кандидатът на ДПС от ромската махала в Самоков, нападнал екип на Нова ТВ.

Прокуратурата припомня скандалните действия на поредния самозабравил се ромски “барон”.

На 06.10.2015 г. около 12.00 часа в гр. Самоков Василев е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. На висок тон той е крещял да се махнат журналистите, дърпал микрофона от ръката на журналистката от Нова телевизия Надя Ганчева, отправял закани, че ще счупи техниката, блъскал оператора на телевизията Михаил Кръстев в областта на раменете и му отправял обидни думи – престъпление по чл. 325 ал.2, вр. с ал.1 НК.

Към момента на извършване на престъплението Василев се е ползвал с имунитет, тъй като бе регистриран като кандидат за общински съветник в община Самоков. По искане на главния прокурор ЦИК даде разрешение срещу Трайчо Василев да бъде възбудено наказателно преследване, да бъде привлечен като обвиняем за хулиганство и да бъде задържан.

Към момента Трайчо Василев е с мярка за неотклонение „Домашен арест“.

По същото дело е привлечен като обвиняем и е предаден на съд и Владимир Андонов, който на 06.10.2015 г. в гр. Самоков по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на Валентин Иванов – член на журналистическия екип на Нова телевизия. С удар с юмрук причинил на Иванов болка и страдание, без разстройство на здравето – престъпление по чл. 131 ал.1, т.12 вр. с чл. 130 ал.2 НК.

Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждане на делото.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.