Калоян Паргов и Жельо Бойчев поведоха социалисти на протест за тока

Председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов и водачът на листата за народни представители в 23-и МИР Жельо Бойчев оглавиха протеста на столичните социалисти срещу повишаването на цената на тока с близо 10%.
Решението се очаква да бъде взето от ДКЕВР до края на деня, а официално поскъпването на електроенергията ще бъде от утре, 1-иоктомври.
Пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на булевард “Дондуков” в столицата се събраха стотици недоволни граждани, които протестираха мирно и с плакати в ръце срещу
повишаването на цената на тока.
“Единственият потърпевш от увеличението ще бъдат крайните потребители и най-вече обикновените хора. Това за нас е недопустимо!”, заявиха протестиращи.

“В енергийната система може да се намерят резерви, така че цената да не се повишава и кабинетът на Пламен Орешарски вече показа това. Увеличение на цената на тока с 10% преди зимата е безобразие!”, заяви кандидатът за депутат Жельо Бойчев. Той добави, че е много лесно да бъдат компенсирани
собствениците на ВЕИ-та и американски ТЕЦ-ове и попита какво държавата
прави за обикновения човек.
Освен Калоян Паргов и Жельо Бойчев, на протеста присъстваха Десислава Терзиева и Георги Кадиев, както и други кандидати за народни представители от столичните листи на БСП Лява България.

“ДКЕВР – маша в ръцете на Близнашки и Бойко!” и “Не вдигайте цената на тока, не вършете мръсната работа на Бойко” бяха част от лозунгите, които социалистите издигнаха срещу очакваното решение на ДКЕВР да повиши цената на тока. Други пък призоваваха с плакати “Мафия” и “Оставка”.

Снимка: Пресцентър на БСП

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.