Калина Крумова напусна ББЦ, водач на листата в Ловеч става Десислава Балабанова

Главният юрисконсулт на България без цензура Десислава Балабанова ще поеме водачеството на листата на партията в Ловеч,  съобщиха от пресцентъра на ББЦ.  Оттам поясниха, че оттеглят кандидатурата на Калина Крумова като водач на листата в 11-ти МИР Ловеч и на нейно място за водач подкрепят Балабанова.  В емоционално писмо  Калина Крумова, обяви, че напуска партията.  Крумова избра да направи това чрез писмо, публикувано и във фейсбук.

Основната причина за решението ѝ била присъединяването към коалиция ББЦ на „знайни и незнайни партньори“ след напускането на ВМРО като коалиционен партньор. Тези „партньори“, според Крумова,

„осезаемо започнаха да изместват тежестта на ББЦ“.  Ако някой не иска да го признае или не го е осъзнал, темата е друга, пише тя.  „На всички е известно напрежението, меко казано, около съставянето на листите за предсрочните парламентарни избори. И ако това напрежение е принципно нормално във всяка партия, то при нас същото се породи не от самата партия, а от необходимостта или желанието ни да угодим на коалиционните партньори, без особено значение какво отражение ще даде това върху структурите на ББЦ. Хора, които започнаха от нулата и убеждаваха другите в политическите ни идеи и бъдеще, и понасяха негативи през месеците назад, сега останаха пълнеж в списъците за сметка на новодошлите „партньори“, продължава писмото.

„Нямам идея какъв е приносът на ЛИДЕР в тази коалиция. Вероятно няма и да се изясни, но имам представа, виждам и чувам какво и колко губим от същото това обединение. Да, прекрасно е да спечелим миньорите,

но едно е да ги спечелиш по убеждения, друго – през работодател,  пише Крумова. Според нея „на високо“ в партията не се чува мнението на хората. Освен това новите партньори не се включвали в работата по места и кампаниите. Крумова пише за тях, че „вероятно някои от тях с избиратели единствено сред роднините, и, евентуално, колеги и познати“.

 От структурата на ББЦ в Ловеч приветстват Десислава Балабанова като нов водач на листата и изразяват пълна готовност да работят в името на нейния политически успех, съобщават още от ББЦ.  Областният председател на ББЦ Трифон Трифонов приел лично да поеме предизборната кампания и да работи за сигурен мандат на ББЦ от 11-ти МИР Ловеч.

Десислава Балабанова е в Гражданско сдружение „България без цензура“ от създаването му  и е неотменен участник във всички важни инициативи, които сдружението, а в последствие и партията предприема.

Тя е родена през 1987 г., а през 2012 г. завършва с пълно отличие „Право“ и специализира „Правораздаване“. Член е на Младежката асоциация по право „ЕЛСА“. Тя взима участие в изготвянето на всички законопроекти, които „България без цензура“ внася в 42-то Народно събрание.

2 Comments

  1. Не я познавам и вариантите са два – платили са й много пари или все още не е разбрала какво представлява българската политика. Понеже веднъж предаде Волен ми се струва, че би трябвало да е наясно какво е да си депутат, какво е даси политик, как се лъже, маже и краде. Затова мисля, че по-скоро са й платили. А тя е и обидена, че не е евродепутат да се фръцка 4 години.

  2. Жалко, изглеждаше стойностен човек. Поне при нея нещата са по-ясни, за разлика от Ангел Славчев, който очевидно го купиха за да ударят ББЦ. Тя иска да е напред в листата и толкова. Против е, че Лидер ги изтикват, но ако не беше коалицията с Лидер може би сега социолозите нямаше да им дават повече от 2%. Коалицията с Лидер е стратегически правилна според мен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.