Калфин се надява правителството да работи в екип

Очаквам правителството да работи в екип, заяви вицепремиерът по демографската и социална политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. В предаването „Тази сутрин“ по bTV той коментира, че отдавна е европейска практика и е полезно да се направи и в България това различните партии да участват в единен, кохерентен кабинет без да се карат вътре в него и в същото време да запазят идейната си идентичност.
Ивайло Калфин подчерта, че голяма част от предизборната програма на АБВ, лява по същество, заляга като акценти в програмната декларация на правителството и отговорността на АБВ е именно да реализира заложените политики. „За нас гласуваха избиратели, които искаха не да се правят декларации в политика, а да се случват нещата. Нашата предизборна програма беше лява и до голяма степен тя е отразена в програмната декларация на правителството, надявам се и в програмата на правителството. Така че всички тези български граждани, които са гласували за АБВ, ще се убедят и това е отговорността и пред мен, и пред всичките ни колеги да се убедят, че това, за което са гласували като политики се случва“, каза още Ивайло Калфин.
Ивайло Калфин определи като предизвикателство възложеното му министерство на социалната политика. Той каза, че познава държавната администрация и че ще се опре на хора, които разбират от социална политика. Калфин е категоричен, че управлението на социалната сфера не е непрекъснато искане на повече и повече пари, но търсене на максимални резултати с наличния ресурс. Той посочи, че усилията на подопечното му министерство ще бъдат към увеличаването на доходите и повишаване на качеството на живот на българските граждани.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.