Калфин призова Станишев и Дончев да дебатират европолитиката на България

„Преимуществата на водачите на листи за евроизборите могат да се видят ясно при един дебат“. Това заяви евродепутатът и водач на листата на АБВ за предстоящия вот Ивайло Калфин в студиото на „На светло с Люба Кулезич“ по Нова телевизия. В тази връзка Калфин отправи призив към вече известните водачи на листи от БСП и ГЕРБ Сергей Станишев и Томислав Дончев, за открит диалог, по време на който да бъдат обсъдени приоритетните за България политики в ЕС, както и начините за това страната ни да започне да защитава по-добре своите каузи на стария континент.
„Надявам се от тези разговори да излезем и с някои общи позиции“, посочи Калфин.
Една от основните ни цели трябва да бъде и това да подредим собствената си държава, заяви още Ивайло Калфин. Българите трябва да върнат вярата си в институциите, което ще утвърди и възроди националното ни самочувствие и ще ни накара да отстояваме още по-ярко националната си идентичност, категоричен бе евродепутатът.
На 22 февруари друг представител на АБВ – Георги Първанов – също отправи покана за дебати.
Призовавам Сергей Станишев и Бойко Борисов на идеен дебат, за да видим ясно каква управленска програма се крие зад идентификацията на всяка една от нашите формации, заяви тогава президентът Георги Първанов (2002-2012), който уточни, че той и представителите на АБВ са готови да водят такъв идеен дебат на всички политически равнища.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.