Калфин: Има голям дефицит на политическа почтеност

В държавата ни има голям дефицит на политическа почтеност. Това заяви водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия. Той е категоричен, че държавата ни като страна членка на ЕС изостава поради липсата на цел и посока. „България изостава, защото не знае къде отива и вина за това носят политиците в България. Всички отговорни политици в България трябва да са готови да седнат и да обсъждат важни теми и да се опитат да намерят съгласие по важните за българите теми, коментира той. А липсата на воля за лидерски дебати в страната ни се дължи на липсата на съдържание в голяма част от партиите, както и водачеството на евролисти от лидери, които нямат намерение да бъдат евродепутати, каза още евродепутатът.
Калфин допълни, че налице са серия от неизпълнени предизборни ангажименти. Като пример той посочи неизпълнените ангажименти по въпроса за плоския данък, по въпроса за АЕЦ „Белене”.
Ивайло Калфин обясни, управляващите не изпълняват ангажиментите си и като членове на ПЕС – от десетте точки в Манифеста на европейските социалисти, половината не се изпълняват. „Очевидно има хора, които могат да определят поведението на Станишев и не искат въпросните ангажименти да се поставят, коментира Калфин и обясни, че става въпрос за данъка на капиталовите пазари върху финансовите иституции, за увеличаването на офшорните компании, за прилагането на цял комплект мерки срещу младежката безработица, за трудовото равенство между мъжете и жените. И в България не се казва и дума по тези пет приоритета, поставени в Манифеста на ПЕС, заключи евродепутатът.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.