Калфин: Борисов да престане да се жалва на Големия брат в Европа

Трусове в управлението: АБВ преминава в опозиция, Калфин веднага подаде оставка

„Бойко Борисов очевидно има нужда от Големия брат, на когото да се жалва за всичко, случващо се в България. Преди лидерът на ГЕРБ непрекъснато правеше совалки до Брюксел, за да се оплаква в Европейския парламент от държавата ни. Сега, когато няма ЕП, той отиде до Берлин, за да запознае федералния канцлер на Германия Ангела Меркел с актуалната политическа ситуация в България“. Това коментира Ивайло Калфин, водачът на листата на АБВ при срещата си с избиратели в Тетевен.

„ГЕРБ са партията с най-много депутати в НС, имат възможности да влияят на политическите решения и управлението на страната. Смешно е да се държат така, все едно са странични наблюдатели в политиката. Да не говорим, че не е в национален интерес непрекъснато да обикалят европейските партньори и да се жалват“, допълни Ивайло Калфин.

Политиката се прави с реални и конкретни действия. И всички политически партии трябва да следват този принцип, а не да симулират празнословно политическо говорене на европейската сцена. Това е една от целите на АБВ – да се прави реална политика в името на хората, категоричен е Ивайло Калфин.

Пред жителите на Тетевен Калфин отбеляза, че в България традиционно няма интерес към европеските избори, но много от случващото се в България преди това е било решено в Брюксел

Снимка: Пресцентър на АБВ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.