Как постъпват гръцките националисти за разлика от българските

Атина, 13 януари, Партия “Независими гърци” излиза от състава на гръцкото правителства. Това обяви лидерът на партията, министърът на националната отбрана Панос Каменос след среща с премиер-министъра Алексис Ципрас. На нея се е обсъждала съдбата на кабинета след одобрението от парламента на Македония на измененията в конституцията, предвиждащи смяна на името на страната на Северна Македония.

“Независими гърци” категорично са против предаването официално на съседната страна на правото за използва в своето име думата “Македония”.

След среща с министър-председателя Ципрас Каменос е заявил пред журналисти, че е благодарил на Ципрас за четирите години сътрудничество. “Темата Македония не ми позволява да остана в правителството”, – е подчертал министърът и е пояснил, че неговата партия изважда своите министри от състава на правителството. “Аз благодарих на министър-председателя за четирите години сътрудничество и му обясних, че по тази общонационална тема нашето сътрудничество не може да продължава. “Независими гърци” излиза от състава на правителството” – е подчертал Каменос.

За разлика от гръцките националисти българските националисти остават в състава на правителството, въпреки, че българският национален интерес не е не е защитен изобщо. България се отказа да защити както езика си, така и посегателствата на Македония спрямо българската история.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.