Кадиров заплашва с хиляди чеченци към Украйна

Към Украйна по съответния ред са в готовност почти 74 000 доброволци от Чечения , заяви лидерът на републиката Рамзан Кадиров в интервю за програма ” Неделя” по телевизия РЕН на Руската федерация.
Кадиров призна, че 14 чеченци участват в сраженията в югоизточната част на Украйна , като отбеляза, че тези граждани са доброволци , които са влезли там ” по призива на сърцето си “. Това стана известно на кореспондентите на раздела “Украински новини ” на списание за трейдери и инвеститори “Борсов лидер “.
“Аз официално декларирам пред вас , че не съм изпращал там чеченци. Ако се налага заповед ние имаме 74 000 чеченци , които са готови за заминаване , за да въдворяват ред на територията на Украйна” каза той , решавайки да припомни ” колко шум се създаде около 14-те чеченци . ”
Кадиров заяви , че желаещите са в такова голямо количество, че се налага да се “удържат “. ” Ако не ги удържахме, там нямаше да са 14 , а 400 или 4000 … Доброволците са много голямо количество” каза президентът на Чечения.
В допълнение Кадиров заяви, че ” ако той изпрати армия в украинската държава , за тях ще стане известно не в Донецк , а в столицата на Украйна. ”
” По какава причина аз трябва да изпращам някого в Донецк , ако врагът в момента в Киев?Ако започнем да воюваме срещу тях значи те са врагове. Трябва да се започне точно от Киев” каза той.
Кадиров за войната , обявена на украинците от Чечения.
Чеченският президент Рамзан Кадиров даде обяснение на своята позиция в преговорите със силите за сигурност на украинската държава за предаване на кореспондентите на LifeNews , които работеха за про руските опълченци .
” Заявихме за нашата позиция пред украинската страна твърдо в последния момент дори рязко, че да ни разиграват не си струва поради причината три дни да ни принуждават да чакаме ” каза Кадиров в коментар за програма ” Вести ” в събота със Сергей Брилев по телевизия „Русия 1 “, която се излъчва в Далечния изток.
“Миналия ден вечерта ние казахме конкретно : или-или . Въпросът беше принципен. Така им казах : на война има и загуби ” заяви ръководителят на Чечения.
Той подчерта, че преговорите са се осъществили чрез представителя на Чеченската република в украинската държава Рамзан Сусулаев .

” Рамзан бе включен на високоговорител , и чу разговора ми : ” Ето вие, украинци , сега ни обявихте война , задържайки нашите граждани, на колене в ямата , провеждайки нечовешки разпит , всичко, което правите е незаконно. Вие сте длъжни бързо , спешно , за около час и половина, два часа да освободите нашите кореспонденти ” отбеляза Кадиров .
Според него, представителите на Украйна , с които е поддържана връзка , ” наистина имаха желание да освободят кореспондентите, действително те отдавна бяха готови да ги пуснат “.
” Казаха ни , че ще ни предадат нашите кореспонденти. И всички са съгласни.” , каза Кадиров , като отбеляза, че гражданите на Украйна са предали журналистите в двора на частен дом с торба на главите и с белезници .
Добре е да припомним , че кореспондентите LifeNews Олег Сидякин и марат Сайченко бяха арестувани от военните на Украинската държава на 18 май в района на Kраматорск . След това, ги изпратиха в Киев за разпит по обвинения за насърчаване на терористични актове.
Службата за сигурност на Украйна е работила с двамата представители на руската телевизия LifeNews , които са признали, че в украинската държава не са се занимавали с кореспондентска работа.
” Те са били разпитвани от наши следователи . Те признаха , че са били на територията на Украйна не е като кореспонденти , те са пристигнали без документи, а на границата са заявили, че целта на посещението им е концерт “, предава секретаря на пресцентъра на Службата за сигурност на Украйна Марина Oстапенко.
По нейните думи истинската цел е била да придружават активисти и да се занимават с незаконни дейности.
” Те признаха за това, и са подписали всички материали по разследването … Все още те са под домашен арест , който в момента се работи с тях следовател” – каза Oстапенко.
Следва да се отбележи , че на 18 май издание LifeNews предостави информация, че в град Краматорск са били задържани кореспондентите Марат Сайченко и Олег Сидякин .
Поредно задържане.
Украинската служба за сигурност арестува две лица, които попаднаха под съмнение за подпомагане на подривна група Стрелкова . За това предава пресслужбата на ведомството .
Според СБУ , гражданин на Украйна П. превзел административната сграда в Артемовск и Славянск . В допълнение , той е отговорен за доставка на огнестрелни оръжия и подбудителство на размирици .
В периода 7-20 април тази година той е бил на територията на Република Крим, където е бил инструктиран от специалните служби на Руската федерация, дипломати от Генералното консулство на Русия в Симферопол относно посоката на бъдещата работа по дестабилизиране на ситуацията в югоизточните райони на нашата държава и да се създаване по този начин наусловия за засилване на протестните движения .
А второто лице – гражданин на Руската федерация Сергей, който е влязал на територията на Украйна , използвайки за прикритие корица на документ – украински паспорт.
След задържането на тези лица и техните кръгове е направен опит да се залови колата, която е превозвала задържаните.

Източник: novosti-mira

1 Comment

  1. Кадиров не е заплашвал с хиляди чеченци. Кадиров каза: в Украйна има 14 чеченци, които са си отишли сами. Ако Кадиров би пратил чеченци той би пратил 74 хиляди. С това искаше да каже и да докаже, че той не праща чеченци. И каза, че не би ги пратил в Източна Украйна, а в Киев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.