Кадиев загубил илюзиите си, че промяната в БСП може да тръгне отгоре

Загубих илюзията, че промяната в БСП може да тръгне от горе, от ръководството, но все още храня илюзията, че може да тръгне от самите хора. Това заяви в студиото на БНТ Георги Кадиев. Според него, ако в БСП има реални намерения за коалиция, трябва да се гледа напред, не назад, което означава промени в мисленето и в ръководството. Първата стъпка в тази насока, според Кадиев е трябвало да бъде оставката на цялото Изпълнително бюро, а втората – оставката и на Националния съвет, след което да последва отчетно-изборна кампания и нов конгрес.

Кадиев подчерта, че левицата трябва да се вслушва повече в гласа на своите избиратели, а негативите от нежеланието за това се виждат от резултатите на изборите.

„Сега се отива на преговори с 12 червени линии и ако ГЕРБ ги беше приел – какво, щяхме да направим коалиция ли? Трябваше да тръгне някакъв дебат, да видим кои са компромисите, които сме готови да направим. Аз съм против коалиция с ГЕРБ, но не съм аз човекът, който решава. След като 500 000 гласували ти кажат, тогава отиваш и изпълняваш. Ние просто трябва да се научим да си слушаме избирателя“, категоричен бе Кадиев.

Според него ГЕРБ не може да изпълни четиригодишен мандат, независимо от структурата на бъдещия кабинет, а и няма право на това, при положение, че реално има 15% от доверието на българите с право на глас.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.