Кадиев: Всички в ръководството на БСП трябва да подадат оставки

“Оставката на Изпълнителното бюро на БСП вече не е достатъчна, тя е задължителна. Нужно е да се направят промени – има тежка загуба, не може да се минава с тривиални мерки, трябват радикални решения, да се изчиства до костта, докато се стигне до дъното”. Това каза Георги Кадиев от БСП в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия.
По думите му оставката в ръководството на БСП е вид морален акт и трябва да бъде подадена от всички, след което Михаил Миков може да предложи ново Изпълнително бюро, различно от наследеното от Станишев.

“Ако иска да ги вкара пак същите – това е негова отговорност. Да видим Националният съвет дали ще ги гласува. Но това не е достатъчно, според мен трябва да има оставка и на Националния съвет“, заяви Кадиев. Той бе категоричен, че ако БСП не се реформира, няма никакъв смисъл дори да се обсъждат коалиционни споразумения с победителя ГЕРБ. Според него въпросът и решението за евентуална коалиция с ГЕРБ трябва да бъде поставен на избирателите на левицата чрез референдум, а не да бъде решение на ръководство, позволило БСП да остане с 15% на избори.

Ако на мен ми зададат въпроса „Искате ли коалиция с ГЕРБ?“, аз ще кажа „Не“. Ако ми зададат въпроса „Искате ли коалиция с ГЕРБ, защото иначе е ГЕРБ и ДПС?“, тогава ще кажа „Да“. Зависи от контекста. Моето усещане в момента е, че се върви към коалиция с малки партии с подкрепата на БСП“, обясни Георги Кадиев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.