Кадиев: Само БСП не се реформира истински след 1989 г.

БСП е в изключително тежка криза и е единствената партия, която не се реформира истински след 1989 г. Това коментира Георги Кадиев в предаването „Здравей, България” по Нова Тв.

Кадиев, който е един от кандидатите за лидерския пост в БСП, кометира шансовете са да бъде избран на предстоящия конгрес на социалистите. Той призна, че очевидно има хора в партията, които го харесват и затова има своите шансове, независимо, че няма апарат зад себе си, който да работи, да звъни и да дава заповеди, както в момента се случва на „Позитано” 20 в подкрепа на друг кандидат.

„Снощи имаше тайно гласуване в един от големите райони в София – „Младост” и бях на първо място. Нито съм ги карал насила, нито съм ги купувал. Всички кандидати, които разчитат не на собствените си тежест и идеи, а само на подкрепата на Сергей Станишев, ще загубят според мен”, каза още Кадиев. Според него в БСП винаги е ставало така – някой да диктува по телефоните, но така ставало и във всяка друга партия. По думите на Кадиев, проблемът е, че самите делегати на конгреса трябва да решат какво искат – дали да продължават по „станишевски” без Станишев или с някаква нова алтернатива.

Кадиев защити тезата си, че БСП е в криза и не се е реформирала 1989 г. чисто идеологически. “Там има комунисти, социалдемократи и социалисти – това е един от проблемите – липсата на идентичност, което ще е и едно от основните задачи на следващото ръководство”, каза кандидатът за лидер на БСП.

„Аз знам за себе си че съм алтернатива, няма никакво съмнение в това – не съм участвал в кръга на Станишев. Човек гради някаква биография в годините. Мога да говоря каквото искам, важно е какво съм правил”, изтъкна още Георги Кадиев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.