Кадиев: Оставката на ръководството на БСП е малка стъпка в правилната посока

Вечният бунтар в ръководството на социалистите Георги Кадиев потвърди във “Фейсбук”, макар и с повече от 16 часа закъснение, информацията, че на вчерашния пленум на “Позитано” 20 Изпълнителното бюро на БСП е подало оставка заради тежката и поредна изборна загуба.

“Вчера ръководството на БСП депозира оставка. Новото ИБ на БСП ще бъде предложено “в скоро време”, по думите на Миков. Надявам се да не е повече от седмица. Това е малка стъпка в правилната посока”, пише Кадиев на страницата си в социалната мрежа. След което изтъква, че за да има тази оставка смисъл, тя трябва да е начало на дълбоки промени в партията – на лицата, но и на начина на правене на политика.

Ето и останалата част от коментара на Кадиев, в който той споделя мнението си, че тази “малка” оставка не решава големите проблеми в ръководството на БСП:

“Затова според мен трябваше и оставка на Националния съвет и свикване на нов конгрес. Не взехме решение за другия ключов въпрос: референдум за мандат за преговори с ГЕРБ. И да сменим ИБ, и да сменим всички органи на БСП трябва да осъзнаем, че практиката 4-5 души да взимат решения за партията и за държавата са в миналото. Избирателите ни са тези, които трябва да решават. Политиците трябва да се съобразяваме”, изтъква Кадиев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.