Кадиев: Някой в ДАНС май се изживява като Сноудън

Явно някой в ДАНС се изживява като Едуард Сноудън, коментира депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев пред bTV, визирайки предполагаем пореден скандал при използване на СРС.
Георги Кадиев предполага, че той и семейството му са били подслушвани от ДАНС. Той настоява да получи отговор на този и други въпроси по време на изслушване на шефа на ДАНС Владимир Писанчев пред ресорната комисия в парламента.
Кадиев разказа пред bTV, че според изтекла в интернет поверителна справка на ДАНС става ясно, че агенцията е слушала телефонните разговори на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, чието име бе замесено в аферата с кокаин, намерен в един от сервизните камиони на участник в ралито „Дакар”. В секретния документ се посочвали лицата, на които Алексиев се е обаждал – сред тях било името както на Георги Кадиев, така и на колегата му Георги Свиленски.
„Искам да попитам председателя на ДАНС достоверна ли е справката, знаят ли как е изтекла и кои са отговорните за това лица, както и кои имена от нея са премахнати. Искам да попитам дали са започнали подслушване спрямо мен и Свиленски. Пак казвам – нямам нищо против да ме подслушват, но регламентирано по закон и без това да изтича в интернет”, изтъкна Георги Кадиев. По думите му, от справката за подслушването на Алексиев, в случай, че тя е достоверна, със сигурност има извадени имена на негови контакти – „най-малкото на Бойко Борисов и Делян Пеевски, защото познавам Орлин Алексиев добре и знам, че те имат добри отношения”.

Днес пред Нова телевизия бившият шеф на КАТ-София Богдан Милчев заяви, че е бил записан негов разговор с журналист, след като обяви, че в МВР има корупция, а той самият е отстранен заради наложена на министър Йовчев глоба за превишена скорост. Милчев каза, че после съмненията му, че разговорът с журналисте се записва са били потвърдени от източник от МВР, а готвеното предаване е било спряно.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.