Кабинетът с нови мерки срещу катастрофите

Видеорегистратори, задължителни предпазни колани в колите за обществен транспорт и задължителен евростандарт са част от мерките, предвидени от правителството срещу войната по пътищата.
Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски след извънредна среща в Министерски съвет във връзка с тежките пътни инциденти край Ловеч.

Правителството предвижда още въвеждане на регистрационен режим за автосервизите и автоморгите – като превенция за гарантиране на нормалното качество на автомобилите. Освен това от Министерство на транспорта обмислят и преглед на цялата система на подготовка на водачите. Това се налага, тъй като именно начинът на управление и грешките, допуснати от водачите, са основна причина за серията тежки пътно-транспортни произшествия край Ловеч.

Девет души загинаха в петък при челен сблъсък между автобус и тежкотоварен автомобил край село Микре. Ден след това в същия район имаше нова катастрофа, при която загина 13-годишно момче. Ранените в инцидентите са над 25.
Около 19 часа вчера по пътя София-Варна възникна трета тежка катастрофа. В произшествието отново имаше жертва – 67-годишна жена, която е починала в линейката на път за болницата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.