Йовчев: Заговор срещу Борисов? Бомбастични твърдения!

В една демократична държава такова нещо като заговор срещу Бойко Борисов не може да се случи. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в сутрешния блок на Нова телевизия. Министърът укори поведението на експремиера, който вчера за пореден път  хвърли в публичното пространство твърдения, че се готви физическото му ликвидиране, че има заговор с участието на лидери на партии, че назначаването на Делян Пеевски е целяло Борисов да бъде арестуван и убит.

„Когато има такива сигнали, те трябва да се предоставят на отговорните институции. Не може да се хвърлят такива бомбастични твърдения в пространството, без да се дадат никакви факти и подробности, които да могат да се проверят", коментира вътрешният министър.Йовчев обясни, че по време на срещите му с главния прокурор Сотир Цацаров при не е обсъждано нищо свързано с Бойко Борисов. По думите на министъра, за да се говори за арест (на Борисов), това означава, че трябва да има извършени тежки престъпления.

Ще направим всичко възможно, че да не ескалира напрежението, каза Цветлин Йовчев в отговор на въпрос за продължаващите протести и случващото се късно вечер пред партийните централи. Министърът не пожела да обсъжда темата за наличието на платени провокатори, тъй като, според него, изявления в тази посока могат да се правят само при наличието на категорични данни, за да не се стигне до спекулации.

И в студиото на Нова телевизия министър Цветлин Йовчев повтори вече казаното във връзка с назначаването на Иван Иванов за негов министър и последвалото светкавично уволнение след медийна публикация за връзки със СИК.

„Кандидатурата на Иван Иванов ми беше представена от политическа партия, а той бе представен като млад, интелигентен човек, владеещ езици” обясни Йовчев. Той допълни, че появилата се след това информация за миналото на Иванов я няма в информационните масиви на МВР – нещо, което вчера каза и премиерът Орешарски.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.