Йовчев: Не са подслушвани протестиращи, Вучков лъже

Бившият министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви за Нова ТВ, че при предишното правителство не са следени протестиращи, а са били търсени “къртици” – хора, които изнасят информация от МВР. Освен това Йовчев обвини сегашния министър на вътрешните работи Веселин Вучков в съзнателно тиражиране пред медиите на лъжи и добави, че такива хора нямат място в политиката.

„Тази гнусна лъжа, която се разпространяваше през последната седмица, лъсна и стана ясно, че не са подслушвани протестиращи”, каза Йовчев в „Здравей, България” в отговор на въпрос имало ли е разработка „Червеите”. По думите му вътрешният министър Веселин Вучков е бил наясно, че това е лъжа, но умишлено е направил такова внушение.

„Вучков е бил с ясното съзнание, че не е имало подслушване на протестиращи”, категоричен беше Йовчев. Той допълни, че такива хора като Вучков нямат място в политиката и попита: „Кой ще има доверие в министъра на вътрешните работи от тук насетне, след като си позволи да направи това. Аз, като гражданин, ще имам съмнения, че той манипулира информацията”.

Цветлин Йовчев бе категоричен, че няма причини, които могат да оправдаят това поведение.

Помолен да конкретизира за какви точно “къртици” става дума, щом все пак е имало подслушване, Йовчев обясни, че става въпрос за хора, които са се облагодетелствали, но всичко е събирано на основата на явни източници и на основата на анализи.

Вчера, след среща с главния прокурор Сотир Цацаров, премиерът Бойко Борисов също каза, че няма данни МВР да е подслушвало протестиращи, но изтъкна, че са открити
сериозни нарушения при издаването на разрешения за СРС, а докладите по операция “Червеи” били много притеснителни.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.