Йовчев: Има престъпление в КТБ, разследва се

Има данни за извършено тежко криминално престъпление в КТБ, което се разследва. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев пред парламентарните репортери. Йовчев отказа подробности, вкл. отговор на въпросите дали престъплението е извършено от банкера Цветан Василев и дали е известно къде е той, аргументирайки се със започналото досъдебно производство.

„Всичко, което се събира в процеса на разследването към момента, тъй като е образувано досъдебно производство информация може да бъде предоставена единствено с разрешение на наблюдаващият прокурор. Не мога точна да кажа от кога е започнало досъдебното производство”, каза министърът на вътрешните работи. Според Йовчев, за момента няма данни, че в резултат на процесите в КТБ ще се появи по един или друг начин заплаха за националната сигурност и подобно твърдение би било прекалено пресилено.

“Да, разследва се, ще се разследва и това имах предвид преди известно време, когато казах, че ситуацията е коренно различна в КТБ от ситуацията по другите банки, които в резултат на една криминална атака бяха поставени под заплаха”, каза още Цветлин Йовчев. След което увери, че всички данни за извършени престъпления ще бъдат разследвани, “нищо няма да бъде оставено, без да бъдат предприети всички необходими действия”. По думите му, разследващите органи ще решат какво точно обвинение да повдигнат, в момента, в който е изясни обективната истина.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.