Йовчев и Цацаров в разнобой за ареста на тримата “убийци” на Пеевски

Министерът на вътрешните работи Цветлин Йовчев и главният прокурор днес се разминаха в тезите си за действията, довели до задържането на тримата мъже, обвинени, че са подготвяли убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Всички действия на МВР по разследването на опита за убийство на Делян Пеевски са били под ръководството на прокуратурата, заяви на пресконференция вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Пред медиите главният секретар на МВР Светлозар Лазаров изтъкна, че разследването е започнало след сигнал с конкретни данни за подготовката на тежко криминално престъпление. Той уточни, че всички използвани специални разузнавателни средства са били разрешени от съдия.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че започнатото разследване срещу тримата мъже, обвинени, че са подготвяли покушение срещу Делян Пеевски, започнало по неотложност след действие на МВР. По думите на Цацаров, прокуратурата е била уведомена едва след това. Цацаров призна, че арестуването на тримата било грешка.

Единственото предположение, което може да се направи, е за евентуални намерения, които тримата имали да проследят Делян Пеевски, както и местата, на които той ходи.

Няма как прокуратурата да иска постоянното задържане на тримата, защото това би било процесуален инат – така главният прокурор коментира оттегления протест на прокуратурата срещу решението на Софийския градски съд, с което те бяха освободени от ареста.

Слава богу, убити няма, но няма и убийци, каза още Цацаров.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.