Йотова: Орешарски май е в репетицията на ДПС и ГЕРБ за бъдещото им управление

ДПС и ГЕРБ очевидно са в някакъв пробен период и правят сондажи, включително и на общественото мнение за едно бъдещо съвместно управление, коментира в съботния “Витамин” по Дарик радио евродепутатът от БСП Илияна Йотова. Тя упрекна премиерът Пламен Орешарски за отказа му да оттегли предложението си за актуализация на бюджета.
“Всъщност се задава въпросът – кое и какво стана в държавата за една нощ, за да се промени мнението му на 180 градуса”, попита Йотова. На въпрос дали премиерът в последните дни от мандата си се държи еманципирано от партията мандатоносител, Илияна Йотова заяви, „че той по-скоро е попаднал вече в сферата на репетицията, която правят помежду си ГЕРБ и ДПС за бъдещото си управление”.
„Имам усещането, че се съобразява далеч повече с това, което парламентарната група на ДПС или поне господин Местан решават. Някак си интуитивно като че ли господин Орешарски се държи като човек, който за нещо ни е обиден. Ние няколко пъти сме го канили на Национален съвет и ако има такъв момент, би трябвало да дойде и да ни го каже. Ние сме го подкрепяли до последно”, допълни Йотова.

Илиана Йотова коментира и лидерската битка в БСП. Според нея хубавото е, че за първи път в историята на партия жени са претенденти за лидерското място и при това едни от най-знаковите имена в БСП.

На въпрос дали оттеглянето на Сергей Станишев е закъсняло, Йотова бе категорична: „Да, определено” и допълни, че не само то е закъсняло.

„Аз го казах още веднага след изборите. И не само неговото оттегляне, а цялото това време от изборите насам, говоря за европейските избори, считам, че бе доста пагубно и за страната и едно безвремие, в което определено трудно се ориентирам. Не беше ясно кой какво предлага, кой взима решенията. Смятам, че тези месеци са изгубено време за България”, изтъкна Йотова пред Дарик.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.