Йорданка Фандъкова е за разумна промяна

Политическа воля има за всякаква промяна, стига обаче всичко да е разумно и законосъобразно. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.
По думите на столичния кмет, въпросът, който протестиращите са поставили на първо място пред Столична община, е този за „Топлофикация” и високите сметки. Според нея е очевидно, че в годините назад „Топлофикация” не си е вършила работата, за да се стигне до сегашното положение. В последните години са подготвени 21 инвестиционни проекта и вече започва предпроектно проучване за изграждане на най-голямата топлофикационна инсталация. Това на практика ще подобри работата на топлофикационното дружество и трябва да намали цените на топлоенергията.
„Много важно е в такава ситуация да питаме експертите и да взимаме най-добрите технически решения, които да проверяваме за законосъобразност”, заяви Фандъкова и допълни, че събираеми вземания не се опрощават и няма да бъдат опрощавани, защото нито е справедливо, нито законно.
Фандъкова заяви, че не бяга от политиката, защото според нея длъжността, която тя заема, е политическа.
„Аз разбирам политиката така: когато имаш определена позиция, имаш ангажименти, отговорности и трябва да ги свършиш. Това е моето разбиране, аз няма да го променя”, допълни столичният кмет.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.