Йордан Цонев опроверга, че ще става председател на Сметната палата

Във връзка с тиражираните в някои медии слухове, че се готвя да оглавя Сметната палата или друг регулаторен орган, заявявам, че това не отговаря на истината. Това се посочва заявление на депутата от ДПС Йордан Цонев, разпространено до медиите.

Аз съм народен представител, чувствам се компетентен за работата, която извършвам, като Председател на бюджетната комисия в 42-ото Народно събрание и единственото ми желание е да изпълня ангажиментите си към избирателите, казва Цонев.

Тези слухове са примитивен опит внесеният от мен и колегите ми нов закон за Сметната палата да бъде редуциран до лични амбиции. Доказателство за думите ми е чл. 5 от проектозакона в ал. 2, точка 2 – който казва: За председател и членове се избират лица, които: не са били членове на правителството, народни представители, ръководители на централен или местен орган през последните три години, предхождащи избора.

Това е текст, който аз съм написал и подписал. Целта на законопроекта е да подобри работата на върховния одитен орган на страната чрез възстановяване колективния модел на функциониране, какъвто е бил през цялата история от създаването си през 1880 година, завършва писмото си  Йордан Цонев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.